Het trouwseizoen is geopend ♥ 6 tips voor jouw bruiloft!

Het trouwseizoen is geopend! 6x tips voor jullie bruiloft

Het trouwseizoen is begonnen! Het is juni en dat is één van de populairste maanden om te trouwen, maar ook juli t/m september doen het goed. Ook wij hebben nog heel wat bruiloften van vrienden in de planning staan en daarom hier wat tips voor al deze toekomstige newlyweds!

 

1. Begin op tijd
Niets stressvoller dan te laat beginnen met de voorbereidingen. Sommige dingen moeten namelijk echt lang van te voren geregeld worden. Neem het zoeken van een zaaltje. Sommige mensen huren zo’n zaaltje al 1,5 jaar van te voren. Een half jaar voor jouw trouwdatum is de kans dan ook groot dat er geen plek meer is. Regel dit dus zo snel mogelijk. Omdat wij in februari trouwden gaf dit gelukkig niet veel problemen, dit valt namelijk niet echt in het trouwseizoen. Maar trouw je in de zomer, dan is dit echt belangrijk! Ook de trouwjurk moet je bijvoorbeeld al een half jaar van te voren geregeld hebben. Zo’n jurk moet nog besteld worden en op maat gemaakt worden. Doe je dit later dan ben je genoodzaakt een jurk te kopen die bijvoorbeeld in de uitverkoop is. Dan krijg je de jurk rechtstreeks uit de winkel die voor je op maat gemaakt wordt. Geen ramp natuurlijk, het is maar net wat je voorkeur heeft.

2. Kies zorgvuldig
Omdat je to do list oneindig is, kan het snel gebeuren dat je te kort bij iets stilstaat en daarom niet een weloverwogen keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan een fotograaf, ceremoniemeester enzovoorts. Denk er goed over na wie je hiervoor wil kiezen. Zo moet je echt op de ceremoniemeester kunnen vertrouwen (wij hadden echt 2 top-ceremoniemeesters) en mislukte trouwfoto’s, dat wil niemand.

3. Laat je bruiloft filmen
Buiten een fotograaf is het echt van toegevoegde waarde om je bruiloft ook te laten filmen. Mooie foto’s zijn uiteraard onmisbaar, maar een film geeft nog beter de sfeer weer. Onze film werd gemaakt door Ronald Hutzezon, de man van onze trouwambtenaar. Hier zijn we echt heel tevreden over en is het niet fantastisch om nog eens die speech van je schoonvader nog eens terug te kijken!?

4. Hou je hoofd koel
Wij vrouwen hebben daar nog wel eens moeite mee en veranderen daarom niet voor niets in ware bridezilla’s. Ik geef het toe, ik heb mij er zelf ook schuldig aan gemaakt (nogmaals excuses voor iedereen die hier slachtoffer van is geweest). Maar echt, je kan zoveel meer genieten van de voorbereidingen als je wat relaxter ben. En soms moet je dingen gewoon los durven laten. Geregeld is geregeld, op naar het volgende. En sla anders een potje valeriaan in voor het geval dat.

5. Houd de lijntjes strak
Als je mensen om hulp vraagt, hou dan goed contact. Controleer bijvoorbeeld drie maanden van te voren nog eventjes of jullie DJ wel echt de datum goed in zijn agenda heeft staan. Neem zo nu en dan even contact op met de mensen die belangrijk zijn op jullie dag, zo weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan. Licht ook regelmatig de ceremoniemeester(s) in van de ontwikkelingen in de voorbereidingen. Hij kan met een frisse blik meedenken en dat is af en toe echt heel fijn.

6. Geniet geniet geniet
Als laatst wil ik echt meegeven: geniet! Geniet van elk moment. Ook de voorbereidingen zijn een deel van de bruiloft en zijn leuk! Bezoek eens een beurs hier en daar om in de sfeer te komen en ideeën op te doen. Zo was de taart proeven echt mijn favoriete voorbereiding, jam jam jam! Laat je ook vooral niet beïnvloeden door de meningen van de mensen in jouw omgeving. Het is jouw bruiloft! Tuurlijk is het niet verkeerd om rekening te houden met je gasten. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om de hele avond dancemuziek te draaien terwijl 80% van je gasten 65+ is, maar het feit blijft dat je het nooit helemaal iedereen naar zijn zin kan maken. Als je het zelf maar naar je zin hebt, want dat is het allerbelangrijkste. Zo kan je je hele leven  met een goed gevoel terugkijken naar letterlijk de mooiste dag van je leven.

Dit waren mijn tips, maar er zijn er wellicht nog veeeeeel meer. Heb jij nog tips voor toekomstige bruidsparen? Deel ze dan hieronder bij de reacties!

Veel liefs, 

 

Linda

Related posts:

Een gedachte over “Het trouwseizoen is geopend ♥ 6 tips voor jouw bruiloft!

  1. Linda weet goed te verwoorden wat zij voelt. Sommige opmerkingen vallen te betwijfelen. Zoals het terugkijken van de speech gehouden door je schoonvader. Iemand die probeert uit te leggen wat hij vooral wel en niet mist wanneer zijn kind de deur uitgaat en het vervolgens alleen over nare (toilet)luchtjes spreekt en een zak snoep die hij dan eindelijk zelf kan op eten lokt natuurlijk de reactie uit dat wanneer zoon en schoondochter op visite komen zij gezamelijk het huis van de ouwelui op zijn kop zetten om het snoep te vinden wat behoedzaam is verstopt omdat de enorme grote puntzak snoep die tijdens de speech werd gegeven nog niet voldoende blijkt te zijn.
    Waarschuwing

    Komen Linda en Martijn bij je op visite? Echt, berg je snoep goed op. Ik spreek uit ervaring. Ik ben zeer vrijgevig maar ook ik moet ergens de grens trekken.

    Ook geeft het thuis rust wanneer je in de wetenschap verkeerd dat Martijn ook goede beslissingen neemt en zijn eigen whiskey verzameling aanlegt in plaats van de voorraad van zijn vader aan te spreken. Ga gerust bij ze kijken en proeven van hun unieke whiskey verzameling. Je hoeft je niet te haasten, het zal niet snel op zijn. Want één ding moet ik hun nageven, ze genieten ervan en drinken met mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *