Eet je mooi: word een stralende bruid(egom)!

Als bruid wil je er uiteraard stralend uitzien op de mooiste dag van je leven. Daarbij is een goede kapper en visagist van groot belang, maar ook je voeding kan een hoop schelen.

Fruit

Een stralende huid

stralende-huid

Water – voor een stralende huid is een juiste vochtbalans van groot belang. Drink daarom voldoende vocht, dit kan gewoon mineraalwater zijn, maar ook bijvoorbeeld thee. Dit houdt de celwanden van de huid sterk.

Goede vetten – nog een manier om die celwanden sterk te houden en vochtverlies te voorkomen, is het nuttigen van goede vetten. Denk aan vette vis, avocado, noten, amandelen enz. Omega-3 vetzuren die onder andere te vinden zijn in vette vis en lijnzaadolie zorgen er voor dat de huid beschermd wordt tegen schadelijke stoffen van buitenaf, zoals verbranding door de zon.

Groene groenten – groenten zoals spinazie, spruitjes en sla bevatten veel mineralen en vitamines en geven je huid een flinke oppepper en helpen de elasticiteit van de huis te behouden. Zo zorgen ze ervoor dat je huidcellen sneller vernieuwen en beschermen de fytochemicaliën de huid tegen bacteriën en schimmels.

Eiwitten – eiwitten bevatten veel zink. Deze stof kan helpen bij het beschermen van de huid tegen ontstekingen en houdt het de huid soepel.

Glanzend haar

media_xll_4764803

Bonen – boonsoorten zoals linzen en kidneybonen bevatten veel proteïnes. Deze zorgen er voor dat het haar sneller groeit. Verder zorgen bonen voor sterker haar, waardoor het meer gaat glanzen.

Vetten – ook voor je haar zijn de juiste vetten goed. De eerder genoemde Omega-3 vetzuren uit vette vis zorgen voor glanzend haar.

Sterke nagels

IMG_20150706_202408-01

Vitamines A, B12 en eiwitten – zwakke nagels hebben vaak te maken met een tekort aan deze stoffen. Dit kan je makkelijk aanvullen door het eten van bijvoorbeeld aardappelen, zilvervliesrijst, zuivelproducten, mager vlees, citrusvruchten, verse groenten en vette vis.

Vocht – ook voor je nagels is voldoende vocht van groot belang om te voorkomen dat ze scheuren of breken. Dit kan door het drinken van mineraalwater of thee, maar ook door et eten van komkommer of citrusvruchten.

Uiteraard zijn er ook nog dingen die je vooral niet moet doen:

  • roken
  • te weinig drinken
  • fastfood
  • te veel alcohol
  • te veel vetten
  • te veel blootstelling aan de zon

Je kan je dus letterlijk mooi eten! En vergeet niet: eet alles met maten. Omdat vetten goed zijn voor je nagels, huid en haar betekent dit niet dat je er onbeperkt van kan eten. Want door te veel van deze vetten te eten pas je straks niet meer in je trouwjurk, en dat willen we natuurlijk niet hebben!

Heel veel succes!

Liefs,

Linda

Related posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *