Wij gingen in ondertrouw!

Donderdag 1 oktober gingen wij in ondertrouw. Naja dat heet sinds 1 september niet meer zo. Tegenwoordig heet dat ‘melding van een voorgenomen huwelijk’. Een stuk minder sexy dan ondertrouw .IMG-20151001-WA0003

Ik vind het maar niks: ‘Vorige week maakte wij een melding van ons voorgenomen huwelijk’. Niet romantisch, niet sexy en veel te zakelijk. Helemaal toen bleek dat je dat dus ook gewoon via internet kan doen. Gegevens invullen, enter en klaar. Ik mis de confetti, de taart en champagne en laat ik daar nu net dol op zijn.

Wij besloten dus om toch gewoon een echte afspraak te maken met iemand van de gemeente voor de ondertrouw. Dit is overigens wel gewoon mogelijk als je dit wil. Zo konden we direct de locatie nog eens goed bekijken en konden we er een mooi officieel momentje van maken.

Dus op 1oktober om 13.15 reed ik vrolijk bij mijn werk vandaan naar het stadhuis van Leidschendam – Voorburg, waar mijn lieve aanstaande man al op mij stond te wachten. Na een zoektocht naar de juiste ingang (ja we blijven blond), stonden we aan de balie om in ondertrouw te gaan. Voor we het wisten was het gebeurd. Gegevens invullen, kleur trouwboekje kiezen en een handtekening, hoppa, klaar. Zelfs IMG-20151001-WA0002het fotomoment vergaten we, dus dat deden we nog eens dunnetjes over. We bekeken daarna nog eventjes de trouwlocatie aan de overkant. En na een half uur stonden we weer bij de auto.

We kregen overigens nog wel wat formulieren mee om thuis in te vullen. Dat is voornamelijk achtergrondinformatie voor de trouwambtenaar, de gegevens van de getuigen en de naamkeuze. Wat zal het worden? Neem ik zijn naam aan of hij de mijne?  Moehahaha. We houden het nog even spannend.

Maar wij zouden Martijn en Linda niet zijn als we er geen feestje van zouden maken. Dus reden we naar de winkels, kochten we taart en champagne en reden we naar huis waar de BBQ al aanstond. Gezellig met onze beide ouders, Champagnebroer en zusje hebben champagne gedronken, gebarbecued en taart gegeten. Mijn moeder had zelfs hartjesslingers in de tuin gehangen. En zo maakte we er toch nog een officieel, mooi momentje van. We zijn toch weer een stapje dichterbij ons huwelijk en dat maakte het toch wel weer spannend. Op naar 19 februari!

Related posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *