Mijn strijd tegen de huwelijkspondjes | Week 5

huwelijkspondjes week 5 what's in my life

Inmiddels zitten we in week 5. Week 1 ging niet fantastisch, maar dat is altijd even wennen. Afkicken van de suikers en het afkicken van het eten van te veel calorieën is altijd een grote uitdaging. Dus ik begon week twee met volle moed. Maar ook de afgelopen weken gingen met vallen en opstaan en onverwachte situaties. Lees snel mijn verhaal van de afgelopen weken in mijn strijd tegen de huwelijkspondjes!

I love tea
Maandag in week 2 ging echt top. Ik at (op 22 calorieën) na precies het aantal wat ik mocht eten. Ook al dacht ik de hele avond aan chocoladetaart. Ik heb mij ingehouden en ben gewoon maar aan de thee gegaan. Dat is iets wat mij altijd goed helpt. Thee, thee en nog eens thee. Je buik raakt vol met thee, waardoor het iets beter te verkroppen is dat je geen chocoladetaart kan eten. En eerlijk is eerlijk, als je naar bed gaat met de gedachten dat je niet over je calorieëndoel bent heengegaan dan heb je echt een fantastisch gevoel.

Gezellige avondjes
Dinsdag en woensdag in week 2 waren weer flinke uitdagingen. Dinsdag zat ik helaas iets over mijn calorieëndoel heen, het was weer zo’n heerlijke zwoele zomeravond waarbij ik heerlijk in de tuin zaten met vrienden en de chippies werden al gauw op tafel gezet. Maar woensdagavond heb ik alles afgeslagen. Ik ging weer met een topgevoel naar bed!

 

De rest van de dagen ging best oké. Je merkt dat je gewend raakt aan de minder grote porties en dat je daar steeds beter mee kanleven. Dat was dan ook te zien aan het resultaat in de derde week. Namelijk een totaal gewichtsverlies van 3,5 kilo! Ik was happy!life quote what's in my life

Congres
De derde week was wel een beetje een vreemde week. Ik kon de calorieën niet goed tellen, want ik liep 2 dagen lang zo’n 10 km per dag rond in de jaarbeurs en deed lichamelijk best zwaar werk. Dus om niet flauw te vallen ben ik vooral niet bezig geweest met het tellen van calorieën, maar het zorgen voor genoeg energie. Het weekend heb ik het calorieën tellen helemaal los gelaten. Het congres is toch altijd een feestje, ik maak altijd  lekkere lunches en om de 10 minuten komt er een bakje met snoep rond en op zondag is het vaste prik: gezellig uit eten met zijn allen. Ach, heel soms moet je het even los laten.

Oreo what's in my life

Ziek
De week na het congres wilde ik weer serieus beginnen, maar helaas kreeg ik buikgriep. Alles wat ik at kwam er vervolgens direct weer uit. Dus ik voelde me een aantal dagen behoorlijk slap, en je merkt dan ook dan je een paar dagen nodig hebt om daarvan te herstellen en je weer extra energie moet aanvullen. En als dat niet genoeg was ging daarna mijn maag in protest toen mijn maag wel het eten weer binnen hield en kreeg ik verschrikkelijk maagpijnen, wat volgens de dokter een lichte maagwandontsteking kon betekenen. Ik heb dan ook werkelijk waar geen idee of ik die dagen te veel of te weinig calorieën naar binnen heb gewerkt. Halverwege week 5 ging dit eindelijk weer wat beter en ben ik weer calorieën gaan tellen en lekker gaan bewegen.20160812_143215

Resultaat
Het eerste compliment is binnen! Een vriendinnetje zei dat ze het afvallen in mijn gezicht al kon zien. Dat geeft nóg meer motivatie! En toen ik aan het einde van week op de weegschaal ging staan: 4,8 huwelijkspondjes (kilo’s) in totaal minder!

 

 

Related posts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *