Onze trouwfoto’s zijn mislukt…

En hebben jullie al een trouwfotoboek? Ehhhh. Nou…. nee…. Want onze foto’s zijn op zijn zachts gezegd mislukt. Ja je leest het goed, de foto’s van één van de mooiste en belangrijkste dagen in ons leven zijn verpest. Lees hier wat er gebeurd is.

Mislukte Trouwfoto's

Onscherp
Als eerst wat opvalt aan de gemaakte foto’s is de kwaliteit. Het is een camera en lens waar je u tegen zegt, maar de pixels in de foto kan je bij wijze van spreken tellen. Reden: te hoge ISO waarde. Waar een camera normaal gesproken bij voldoende licht ingesteld staat op 300 (of gewoon automatisch, dan kan er weinig misgaan) stond hij  nu op 1600. Dat betekent dat de lens te veel licht pakt en het beeld enorm korrelig wordt. Ook stond de kwaliteit van de camera niet ingesteld op de hoogste kwaliteit. Zonde, heel erg zonde.

Vieze lens
Bijgekomen van de slechte kwaliteit ging ik de foto’s nog eens goed bekijken. Wat ik toen zag… vlekken. Op elke foto, op dezelfde plek. Vlekken. Op mijn gezicht, op mijn armen, op mijn witte jurk. En nee deze zaten er echt niet, deze zaten op de lens. De lens was gewoon vies. En niet zo’n beetje ook, gewoon echt vies.

En dat is nog niet alles
De foto’s waarbij die vlekken en kwaliteit misschien niet zo opvallen of nog zijn weg te werken, is de belichting slecht, de hoek vreemd, of de foto gewoon scheef. Staat bij een rijtje mensen bij de ene de voeten er wel op, valt de ander tot aan zijn scheenbenen weg. Al maanden waren de bruidsjongens en -meiden zich aan het voorbereiden om er zo goed mogelijk uit te zien op onze bruiloft. Eén van de reden waarom wij bruidsjongens en bruidsmeiden hadden genomen is voor de enorme gave foto’s die je daarmee krijg. Onze lieve vrienden en vriendinnen allemaal bij elkaar op deze mooie dag voor een mooie fotoreportage. Helaas. Praktisch gezien is er geen één goede foto met de bruidjongens en -meiden gelukt. Is de foto niet overbelicht dan is hij wel onderbelicht, en als de belichting goed is dan heeft er wel iemand zijn ogen dicht of staat de ceremoniemeester of de vrouw van de fotograaf per ongeluk op de achtergrond.

Gemiste momenten
Dan zijn er ook nog een hoop momenten gemist. Neem het avondeten: geen foto’s. Het taartsnijmoment? Je ziet ons wel ergens in snijden, maar dat had van alles kunnen zijn. De taart is niet te zien tijdens het snijden.

Zijn er dan echt geen goede foto’s?
Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagt. En ja er zitten echt wel een aantal leuke foto’s tussen (buiten de kwaliteit die slecht blijft) en dat zijn dan ook de foto’s die ik heb gedeeld op social media, maar het probleem is: met een handjevol “best leuke foto’s” vul je geen fotoboek, plus dat je ze niet met echte trots laat zien. Daarbij zal de kwaliteit er voor zorgen dat het onmogelijk is om een uitvergrootte foto in ons huis op te hangen, iets wat wij heel graag wilde. En ja, we kunnen gaan photoshoppen en dat gaan we ook zeker doen. Gelukkig hebben we wat mensen in onze omgeving die heel wat kunnen met PhotoShop en dan valt er nog best wel redelijk wat van te maken. Maar dit gaat tijd kosten, heel veel tijd. En eerlijk is eerlijk, de lol is er gewoon een klein beetje vanaf. De vlekken kan je wegwerken de gemiste momenten en de mislukte foto’s, daar kan je niets aan veranderen.

Verdriet en woede
Geloof me er zijn heel wat traantjes en boze woorden gevallen. En eerlijk gezegd had ik verwacht dat dat ergste na 6 weken wel een beetje zou zijn gezakt. Maar bij elke trouwfoto die ik zie bij anderen, komt dat verdrietige en boze gevoel weer naar boven. Jaloezie hoe andere  mensen met hun trouwfoto’s kunnen pronken en ze vol trots een mooi fotoboek kunnen laten zien.

En nu?
Nu gaan we kijken of we opnieuw foto’s kunnen gaan maken en als het even kan willen we dit met de bruidsjongens en bruidsmeiden doen. Mocht dit niet lukken, dan gaan we het in ieder geval met zijn tweeën doen. We hebben hier heel lang over getwijfeld. Je trouwdag en het gevoel op die dag haal je nooit meer terug. En sommige momenten kunnen ook niet meer overgedaan worden. Maar misschien als we straks wel mooie foto’s hebben dat ik het drama met de vorige foto’s kan vergeten en weer met trots kan kijken naar foto’s.

Trouwfilm
Om positief af te sluiten: gelukkig hebben we een hele mooie trouwfilm waar we echt echt enorm blij mee zijn. Deze film geeft de sfeer en de dag heel mooi weer en daar kunnen we echt met trots naar terugkijken. Aangezien de film in HD is gemaakt, kunnen we kijken of hier eventueel nog mooie foto’s uit te halen zijn.

Onze bruiloft was een prachtige dag en alles was helemaal top.We hebben genoten, alle belangrijke mensen in ons leven waren getuigen van ons huwelijk en de dag vloog voorbij. Hoe moeilijk ik het ook vind, hier moeten we ons maar aan vasthouden en zoals mijn moeder zei: “Kijk gewoon de trouwfilm maar af en toe, dan herinner je weer hoe mooi het was”.

Related posts:

Een gedachte over “Onze trouwfoto’s zijn mislukt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *