I said YES!

De mooiste bruid van de wereld zijn is de droom van elke vrouw. Het uitzoeken van de bruidsjurk is dan toch wel één van de leukste dingen van trouwen. En vandaag was het zo ver; samen met mijn moeder en twee vriendinnen ging ik op pad! Waaaa!

Say yes to the dress

Het Bruidspaleis
De dag was nauwkeurig uitgestippeld. Om half 10 was de eerste afspraak bij het Bruidspaleis in Den Haag. Mijn moeder heeft hier 29 jaar geleden ook haar bruidsjurk gekocht, dus ik besloot hier ook heen te gaan. Ik moet eerlijk toegeven dat ik behoorlijk zenuwachtig was. Je kijkt al weken (oke ik geef het toe: al jaren) naar trouwjurken en nu mag je ze eindelijk eens passen! Met een big smile liep ik naar binnen en bij de vraag wie de bruid was, zei ik uiteraard vol trots: IK! Met een lekker bakje koffie mochten we plaats nemen in de oh zo gezellige zithoek.

Het Bruidspaleis

Na de wensen te hebben besproken gingen we aan de slag met passen. Wat vond ik het bijzonder om de eerste jurk aan te hebben! Met een sluier in mijn haar voelde ik me direct een bruidje. Maar het was pas de eerste jurk en ik moest mijn mening nog vormen. Als snel had ik een stuk of vijf jurken gepast. Twee sprongen er echt uit. Omdat ik nog bij andere winkels wilde kijken, spraken we af dat ze de twee jurken zou noteren en dat ik terug zou komen als ik toch één van de jurken nog eens wilde passen of kopen.Tip-Kijk altijd zelf ook even rond in de

Terwijl zij dit deed liepen we zelf nog een rondje door de winkel, waarbij we nog een hele mooie jurk tegenkwamen. Ik dook opnieuw de kleedkamer in om deze te passen. Wat was ik blij dat ik deze nog had gezien. Want deze overtrof zeker de twee andere jurken. Ook deze werd genoteerd en wij vervolgden onze tocht.

Stralend Bruidsmode
Deze bruidsmode zaak was eerst een gewone winkel, waar mijn twee lieve vriendinnetjes die mee waren ook hun jurk hadden gekocht. Maar Stralend is een outlet winkel geworden. Toch was ik wel benieuwd wat ze te bieden hadden. Ik had gemaild dat ik op 5 augustus wilde komen, maar er bleek dat er geen afspraak gemaakt hoefde te worden. Je kon gewoon binnenlopen en ze keken er naar uit om mij 5 augustus te zien. Eenmaal aangekomen stonden we voor een dichte deur. De telefoon werd niet opgenomen, volgens de site zou hij gewoon open moeten zijn en ook op Facebook stond niets. Dit was een behoorlijke domper, later bleek dat er een foutje was gemaakt op de site waar ook had moeten staan dat hij deze dag dicht was. Helaas pindakaas…

Aparte boetiekjes en lunchen
Omdat Stralend niet open was, gingen we naar twee kleine boetiekjes in Den Haag. Dit was absoluut geen succes. De entourage in vergelijking met Het Bruidspaleis was belabberd, onze mening werd niet gewaardeerd en vooral er werd naar geluisterd en toen we wat kritisch waren werd er ineens door het personeel in hun eigen taal met elkaar gesproken. Hier waren we dan ook snel weg.

Inmiddels was het lunchtijd en kwamen we een Turks tentje tegen waar je vegetarische cigköfte kan eten. Dit hadden we al heel wat keer bij Mascha van Beautygloss voorbij zien komen en dat wilde we ook wel eens proberen. Voor €10,- kregen we voor 4 personen cigköfte met sla, komkommer, tomaat, verschillende kruiden, een soort wrapje en wat saus. Jam jam jam, wat was dit lekker zeg!

lunch cigkofte

Weddings Bruidsmode
Om 15.00 hadden we een afspraak bij Weddings Bruidsmode in Rotterdam. Dit is de grootste bruidzaak van Europa. En wauw, wat is dit een mooie winkel. We moesten nog eventjes wachten tot mijn consulente klaar was met haar vorige bruidje en we mochten plaatsnemen in weer zo’n gezellig hoekje waar we wat te drinken kregen. We werden gehaald en liepen mee naar ons eigen hoekje met kleedruimte. En toen gingen we shoppen. Bewapend met een kledingrek gingen we opzoek naar jurken die aansloten aan mijn wensen. Een groot pluspunt is dat we zelf gewoon mochten meelopen en mochten meebeslissen in plaats van dat de verkoopster wat jurken uit de winkel trekt. Daarbij hielden ze echt rekening met je budget en probeerden zij niks aan te smeren wat daar boven lag. Heel erg netjes.

Weddings Bruidsmode
Bron: http://www.weddings.nl/
Weddings Bruidsmode
Bron: http://www.weddings.nl/

Deze winkel laat echt elk vrouwelijk hartje sneller kloppen. Wat een jurken! Werkelijk waar de ene nog mooier dan de ander en in elke prijscategorie was er wel wat te kiezen. Als snel hingen er 6 jurken aan ons rek en al snel bleek dat ik verliefd was geworden op één van die jurken. Dat bleek van mijn gezicht af te druipen. Toen kwam de belangrijkste vraag van vandaag waarop ik volmondig antwoordde: “I say yes to the dress”. Dat moest gevierd worden en de champagne werd opengetrokken. Ja ja, mijn trouwjurk is een feit!

I said yes to the dress

 

 

Related posts:

4 gedachten over “I said YES!

 1. Lieve Lin, wat hebben we een gezellige, geslaagde dag gehad en wat hebben we mooie jurken gezien! Maar de mooiste heb jij nu. Je ziet er prachtig in uit. En nu nog even geduld voor de grote dag… xxx mama

 2. Lieve Linda
  Wat fijn voor je dat je bent geslaagd.
  Ja het is moeilijk kiezen want er zijn zoveel mooie jurken. Maar vaak is er ineens die klik en zeg je ” yes this is my dress”
  Nu Martijn nog even geduld hoor maar ik weet zeker dat je compleet overdonderd bent als je Linda in haar bruidsjurk zal zien.
  Veel succes verders Linda.
  Groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *