7x geluksmomentjes

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan…. dat gevoel hebben we allemaal wel eens. En zeg nou eerlijk: hoe vaak vergeten we het om te genieten van kleine mooie geluksmomentjes? Daarom hield ik een tijdje mijn kleine geluksmomentjes bij. Lees snel mee!

7x gelukstmomentjes

Ik ben typisch iemand die als die wat leuks aan het doen is vergeet te genieten en alweer denkt aan wat er de dag erna moet gebeuren. Maar er zijn zoveel kleine momentjes in het leven die je af en toe gewoon letterlijk moet registreren om ze niet te vergeten en er bewust van te genieten. Daarom zet ik ze op een rijtje.

1. Thee drinken uit een leuke mok
i love tea geluksmomentIk kan gewoon intens gelukkig worden van een leuke mok. Buiten koffie-addict ben ik ook nog eens een enorme theeleut. Wat is er dan leuker dan deze geweldige mok die ik van een lief vriendinnetje kreeg?! Daarbij komt de foto ook nog eens pas te voorschijn als je er heet water in doet. Dat kopje thee smaakt ineens 10 keer lekkerder. Gewoon omdat de mok te gek is.

 


2. Netflix & Chill
netflix and chill geluksmomentLekker eten en een spannende serie aan = happiness Dit is typisch iets wat wij de eerste dagen na ons huwelijk elke dag deden. Avondeten bestaande uit hapjes en Pretty Little Liars kijken. Maar aangezien dat niet zo goed is voor de lijn, doen we dat alleen nog af en toe op een vrijdagavond. En ja ja, ik heb mijn man verslaafd gemaakt aan PLL en hij kijkt nog bijna liever dan ik, oeps!


3. Een mooie zonsondergang
zonsondergang geluksmomentzonsondergang geluksmomentEen paar weken terug was ik voor een sollicitatiegesprek afgereisd naar Leersum. En wat lag dit bedrijf op een bizar mooie locatie, midden in de weilanden en zo enorm stil. Het plaatje was helemaal af met deze mooie zonsondergang erbij. Bijna vergat ik dat ik er voor een sollicitatiegesprek was. Ook al ben ik hier niet aangenomen, wat kan ik toch genieten van een mooie zonsondergang zoals deze!

 

4. Zon
Balkon geluksmomentIk ben dol op de zon! Dit was de eerste keer dat ik echt op ons balkonnetje zat om even van de avondzon te genieten. Na een dag hard werken in de tuin is dat echt een beloning en ook dit moment greep ik aan om even te registreren dat dit zo’n geluksmomentje is. Ook al heb ik hier maar pakweg 15 minuutjes gezeten, ik heb er intens van genoten.

 

 

 

5. Just the two of us
samen zijn geluksmomentJuist omdat we altijd zo druk bezig zijn, vergeten we nog wel eens tijd door te brengen met onze geliefde. Want voor je het weet zitten beide agenda’s zo vol gepland dat je elkaar de halve week nauwelijks ziet. Daarom besloten we er op Hemelvaartsdag lekker op uit te trekken met zijn tweetjes. Bepakt met picknick spullen sprongen we op de fiets om een rondje langs de Loosdrechtseplassen te gaan. Halverwege gooiden we ons kleedje neer en plofte we op het gras bij het Loenderveensemeer, waar we onze overvolle picknickmand leegaten.

6. De eerste barbecue van dit jaar!
hamburger geluksmomentAls ik het goed heb was dit onze allereerste barbecue van 2016 en als getrouwd stel! Op een mooie vrijdagavond werden we uitgenodigd om bij vrienden te komen barbecuen en wat ik zo leuk vind aan barbecuen, is dat iedereen, net als met gourmet, dat op zijn eigen manier doet. Zo kregen we  onder andere hier een hamburger op een broodje met patatjes, jummie jummie jummie! Een nieuw geluksmomentje was geboren. En om dit geluksgevoel vast te houden hebben we de dagen daarna ook maar gewoon gebarbecued, kan ons het schelen!

7. Is er ook een toetje?
aardbeien tiramisu geluksmomentIk ben DOL op toetjes, ik ben DOL op aardbeien en ik ben DOL op tiramisu. Toen deze drie samenkwamen in een aardbeientiramisu, sloeg mijn hart 3 keer over, werden mijn ogen twee keer zo groot en werd een geluksmomentje ineens één grote geluksontploffing. Want wat was dit lekker zeg. Na twee keer opscheppen was mijn buik helaas vol, maar man… wat was dit jummie.

 

quote geluksmomentEn terwijl ik tijdens geluksmomentje 6 in de Flair zat te bladeren, kwam ik deze quote tegen. Quotes met deze lading heb ik al enorm vaak gelezen, maar nu raakt hij mij ineens. Bezig zijn met het verleden levert niks op, en je zorgen maken over dingen waar je niks aan kan veranderen ook niet. En dat besefmomentje was voor mij een geluksmoment, omdat ik weer even werd herinnerd aan het feit dat ik moet genieten van het nu. Dat moment dat ik in de tuin zat te genieten van de zon en een overheerlijke barbecue. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we moeten nou eenmaal doelen blijven stellen in het leven en zo te zien heb ik er weer één bij.

En weetje… misschien moet ik nog een doel stellen: niet al het geluk halen uit eten. Want zoals je ziet bestaat mijn halve lijstje uit eten, woehaha, maar ach zo blijven we bezig!

Ik ben benieuwd; wat zijn jullie geluksmomentjes? Laat het weten in de comments!

Liefs, 

Linda

 

 

 

 

Related posts:

2 gedachten over “7x geluksmomentjes

  1. Eén van mijn geluksmomentjes is met mijn pasgetrouwde dochter over de heide fietsen en beseffen dat het toch niet zo heel erg is dat ze niet om de hoek woont, omdat je dan nog ’s een leuk uitje hebt waarbij je lekker samen kan bijkletsen! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *